Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

1ο Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου
Αγανακτισμένων Πολιτών Κομοτηνής

Πολλοί συμπολίτες μας (αγανακτισμένοι και αυτοί) αναρωτιούνται βλέποντας μας κάθε μέρα στην πλατεία . Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Γιατί είναι εδώ; Τι θέλουν να καταφέρουν; Μπορώ να τους εμπιστευτώ;

Ερωτήματα δικαιολογημένα που χρίζουν απάντησης γιατί έως τώρα όλα τα κινήματα όλες οι διαδηλώσεις ήταν υποκινούμενες από διάφορα μικροκομματικά συμφέροντα που καπέλωναν και καπηλεύονταν την αγανάκτηση του λαού με αποτέλεσμα τη δημιουργία αισθημάτων όπως Απάθεια ή Αποστροφή ή ακόμα και Φόβου σε όλους όσους ήθελαν να διαμαρτυρηθούν αλλά δεν ήθελαν να «χρωματιστούν».

Φτάνει πια μπορούμε να διαμαρτυρηθούμε και χωρίς να κρατάμε Κόκκινες ή Πράσινες ή Μπλε σημαίες και σύμβολα.

Οι «Αγανακτισμένοι» είναι ένα ετερόκλιτο σύνολο πολιτών με διαφορετικές ιδεολογίες , διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις, διαφορετικό ενδεχομένως κοινωνικό και πολιτικό status με έναν όμως κοινό παρονομαστή θέλουμε κάτι να Αλλάξει. Να αλλάξει η πολιτική της οικονομικής εξαθλίωσης του λαού (από όπου και αν προέρχεται) , να αλλάξει η πολιτική της κοινωνικής αναλγησίας, να αλλάξει η πολιτική της ατιμωρησίας των πολιτικών, να αλλάξει η πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, να αλλάξει ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας μας με μεταφορά ουσιαστικότερων εξουσιών στο λαό.

Οι «Αγανακτισμένοι»

Είναι οι επαγγελματίες οι οποίοι έστησαν την επιχείρησή τους με όνειρα και την βλέπουν να μετατρέπεται σε κάρβουνο.
Είναι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτου εθνικότητας που βλέπουν τον μισθό τους να μειώνεται και δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους περικόπτονται τα επιδόματα και απειλούνται με απολύσεις, λες και εκείνοι φταίνε για όλα τα δεινά της χώρας.
Είναι οι άνεργοι που δεν μπορούν να βρουν δουλειά και αναγκάζονται να γίνουν ζητιάνοι ζητώντας δανεικά για να αγοράσουν ένα κομμάτι ψωμί
Είναι οι φοιτητές που δεν βλέπουν τον λόγο για τον οποίο σπουδάζουν αφού το πτυχίο τους, το μόνο που θα μπορούν να το κάνουν είναι κορνίζα.
Είναι οι συνταξιούχοι που αφού προσέφεραν για μια ζωή τις υπηρεσίες τους , αφήνονται στο περιθώριο με μία σύνταξη που δεν φτάνει και για τα φάρμακά τους και για την επιβίωση τους αλλά μόνο για ένα από τα δύο.

Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες Κομοτηνής είναι ένα αυθόρμητο κοινωνικό κίνημα που σε καμία περίπτωση δεν έχει βλέψεις μετατροπής του σε κομματικό σχηματισμό. Δεν έχει Αρχηγούς , δεν έχει Ιεραρχία, δεν έχει Πατρόνες και «γραμμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου